SANATORIUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE BRAD

Brad

Adresa: Magura, nr. 25 (Cod postal:335200), Brad, Jud. Hunedoara, Romania

Despre SANATORIUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE BRAD

Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad este unitate sanitara cu paturi, in administrarea Consiliului Judetean Hunedoara, situata in zona municipiului Brad, dealul Magura, la o altitudine de 450 metri, intr-o zona nepoluata, impadurita cu foioase si conifere, la o distanta de aproximativ 4 km fata de municipiul Brad si 42 km fata de municipiul Deva.
Accesul la spital este facil, mijloacele de transport fiind diverse - taxi, microbuz, mijloace proprii.
În incinta sanatoriului există amenajată o parcare auto, incluzand si locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati.
Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad este o unitate medicală subordonată administrativ Consiliului Județean şi din punct de vedere al populaţiei efectiv deservite, oferă servicii medicale pentru cca. 485.712 locuitori ai județului Hunedoara din care 40.693 sunt locuitori ai Municipiului Brad și ai comunelor învecinate, cât şi populaţiei din judeţele limitrofe: Arad, Timiș, Mehedinți, Caraș-Severin, Bihor, Gorj, Alba.
In Legea 95/2006 este definit ca unitate sanitara cu paturi care asigura asistenta medicala, utilizand factori curativi naturali asociati cu celelalte procedee, tehnici si mijloace terapeutice.
Obiectul de activitate al unitatii il reprezinta furnizarea de servicii medicale de recuperare reabilitare a sanatatii conform contractului incheiat cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
Modernizarea recenta si dotarea cu aparatura medicala complexa a crescut, in ultimii ani, adresabilitatea populatiei la serviciile Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad. 
Unitatea are un numar de 155 paturi, repartizate pe două secţii: 
-Secţia I Pneumologie - 78 paturi,  din care compartiment TBC 50 paturi; 
-Secţia II Pneumologie - 77 paturi, din care compartiment TBC 50 paturi. 
Saloanele sunt amenajate modern, cu 2-5 paturi, cu grupuri sanitare noi.
Există în dotare TV satelit şi frigidere.

Galerie foto

copyrights © 2018 Millenium Management srl. Realizare: Gloobus Software Development.   All rights reserved.