SABLAST SRL

Targu Mures

Adresa: Rămurele, nr. 33 , Targu Mures, Jud. Mures, Romania

Despre SABLAST SRL

Scurt istoric

Infiintata in anul 1998, cu capital integral romanesc, societatea noastra a avut ca principal domeniu de activitate executarea sablarilor de toate tipurile, avand atunci in dotare o serie de modele de instalatii de sablare cu aplicatii diverse, de la instalatii de sablare cu care se executau sablari de finete pana la instalatii de sablare industriale cu capacitati mari de productie. Aceasta experienta ne ofera avantajul de a stii intotdeauna sa identificam instalatia de sablare potrivita fiecarei aplicatii.

Activitatea firmei pe profilul de vanzari ale instalatiilor de sablare isi are inceputul in anul 2001, cand au fost demarate primele contacte privind colaborarea pe piata romaneasca intre firma noastra si unii dintre principalii producatori si furnizori de instalatii de sablare.

Principalele produse comercializate de catre noi sunt ale renumitei firme cu traditie in domeniu CONTRACOR GmbH din Germania. Aceste utilaje sunt destinate functionarii cu orice tip de material de sablare (nisip, alice, corindon, grit, perle de sticla, etc.). Ulterior, firma a inceput colaborarea si cu alti producatori si furnizori de echipamente de sablare ale unor firme consacrate in domeniu.

In urma rezultatelor bune obtinute pe piata romaneasca si dezvoltarii activitatii de vanzare ale instalatiilor de sablare, firma si-a orientat activitatea preponderent pe acest domeniu avand ca principal obiectiv dotarea clientilor cu utilaje preformante in domeniul protectiei anticorozive si totodata indrumarea lor spre alegerea instalatiei de sablare potrivite. In acest sens, societatea noastra ofera consultanta gratuita tuturor clientilor sai.

Instalații de sablare prin injecție
Instalații de sablare cu recipienți sub presiune
Cabine de sablare
Instalații de sablare automate cu turbine
Consumabile și accesorii pentru sablare
Abrazivi pentru sablare

PRODUSE

INSTALATII DE SABLARE PRIN INJECTIE

Sunt instalatii de sablare care pot fi folosite atat ca si instalatii portabile, cu jet liber cat si in echiparea cabinelor de sablare sau a instalatiilor de sablare cu recuperare a materialului abraziv. Functioneaza de regula cu un injector-pistol de sablare care are si rolul de suctiune al materialului abraziv. Instalatiile de sablare prin injectie de ultima generatie sunt echipate cu ventile de dozare ale materialului abraziv ceea ce are ca rezultat final obtinerea unui randament mai mare al procesului de sablare si totodata posibilitatea unui reglaj précis al debitului de material abraziv injectat. Aceste instalatii au marele avantaj ca pot fi configurate atat pentru obtinerea unor sablari de finete, cu materiale abrazive de granulatie mica, cat si pentru obtinerea unei sablari agresive cu putere mare de curatare. Sistemele cu injectie sunt utilizate de regula pentru capacitati de productie medii, iar in cazul suprafetelor superficial acoperite pot ajunge chiar la capacitati mari de productie. Agenti de sablare folositi la instalatii de sablare prin injectie
- nisip cuartos-granatit
- margele de sticla
- corindon ( pana la densitatea de 2,5 g/cm3)
- granule din materiale plastice
- granule din stiulete de porumb

INSTALATII DE SABLARE CU RECIPIENTI SUB PRESIUNE

Sunt instalatii de sablare portabile, cu jet liber, cu capacitati ale recipientilor ce variaza de la un volum de 20 litri cu un singur post de lucru, pana la un volum de 10.000 litri, instalatii dotate de regula cu mai multe posturi de lucru. Pot fi utilizate pe scara larga (de la sablare în aer liber la sisteme de camere de sablat). Executia instalatiilor sunt simple, cea ce le confera o exploatare sigura în ciuda împrejurarilor greoaie de munca. Aceste sisteme de instalatii de sablare sub presiune sunt utilizate de regula pentru capacitati mari de productie.
Agenti de sablare folositi la instalatii de sablare sub presiune
- nisip cuartos-granatit
- margele de sticla
- corindon
- granule din materiale plastice
- granule din stiulete de porumb
- alice de otel
- granule de otel
- granule de otel inoxidabil

CABINE DE SABLARE

Cabinele de sablare sunt sisteme de sablare in mediu închis, cu recuperare si recirculare a materialului abraziv. Au aplicatii in sablarea diferitelor piese de dimensiuni relativ mici, piese de serie sau unicate, în mod de lucru manual, semiautomat si automat. Cabinele de sablare pot fi în sistem complet: cu recuperator, curatator si desprafuitor, sau cabine de sablare care nu sunt echipate cu parte de exhaustare si filtrare, acestea din urma necesitand un exhaustor suplimentar extern. Deoarece functioneaza fara emisii de praf, se pot utiliza în locuri de munca închise, în ateliere. Nu necesita sisteme speciale de fixare (de ex. fundatie), fiind suficienta fixarea lor pe beton industrial mediu.

INSTALATII DE SABLARE AUTOMATE CU TURBINE

Instalatiile de sablare cu turbine sunt utilizate eficient la curatarea suprafetelor materialelor de baza, seriilor mari de semifabricate si piese finite. Toate aceste instalatii sunt echipate si livrate complet, cu separator de praf. Aceste instalatii au diverse aplicatii in procesul de sablare dintre care amintim cateva:
- Îndepartarea ruginii si a tunderului de pe suprafata barelor si tablelor înaintea prelucrarii
- curatarea suprafetelor dupa prelucrare, debavurare (taiere cu flacara oxiacetilenica, sudura, prelucrare prin aschiere, laminare, etc.)
- curatare dupa forjare si extrudare, omogenizarea suprafetei
- tratarea suprafetelor pieselor turnate (metale feroase si neferoase, metale pretioase)
- ecruisarea suprafetelor (shot-peening).
Aceste instalatii sunt de mai multe tipuri:
- Instalatii de sablare cu banda continua reversibila
- Instalatii cu masa rotativa
- Instalatii cu dispozitiv de agatare suspendat
- Instalatii de sablare cu transportor suspendat care poate fi introds în linia de fabricatie - Instalatii de sablare cu transportor cu role: pentru curatarea suprafetelor tablelor, profilelor, laminatelor
- Instalatii de sablare sarme (în colac sau pe diferite lungimi)
- Instalatii de curatat tevi
- Instalatii de curatat butelii
- Instalatii de curatat tagla
- Sisteme de shot-peening (ecruisare)

CONSUMABILE SI ACCESORII PENTRU SABLARE

Consumabile:
Putem livra, la cerere, intreaga gama de consumabile pentru echipamentele de sablare:

Duze de sablare Duzele de sablare constitue un elemet principal in eficienta procesului de sablare, influentand puternic consumul de aer comprimat si viteza de impact a materialului abraziv.
Dintre motivele care fac ca duzele de sablare sa fie atat de importante putem aminti:
-modelul duzelor (venturi sau nu) si presiunea de lucru, doi factori care determina viteza la iesire a materialului abraziv, si implicit, productivitatea.
-diametrul duzelor combinat cu presiunea de lucru determina consumul de aer comprimat.
-materialul din care sunt confectionate care poate fi carbura de bor, carbura de tungsten, sau duzele ceramice
CARBURA DE BOR
Este un material foarte rezistent la uzura dar in acelasi timp si foarte fragil. Durata de viata a acestor duze din carbura de bor este de 6-7 ori mai mare decat duzele obisnuite, duzele de sablare din carbura de bor fiind considerate cele mai rezistente duze de sablare, motiv pentru care din punct de vedere al costurilor au o influenta directa asupra costului pe metru patrat sablat, cu o durata de viata lunga si o constanta a paramentrilor in timp.
CARBURA DE TUNGSTEN
Duzele din carbura de tungsten sunt folosite pentru aplicatii uzuale, cu impact mediu asupra duzei. Sunt foarte bune pentru materiale abrazive mai putin dure.
DUZELE CERAMICE
Sunt folosite cu precadere la instalatiile de sablare prin injectie, unde agresivitatea sablarii este mai redusa. Din punct de vedere al rezistentei sunt cele mai putin durabile fiind recomandate pentru materiale abrazive moi.

Accesorii
Putem livra, la cerere, intreaga gama de accesorii pentru echipamentele de sablare:

-echipamente de protectie pentru sablatori
-furtunuri de sablare
-furtunuri de aer pentru operator
-furtunuri pentru telecomanda pneumatica a instalatiilor de sablare
-cuple rapide de diferite tipuri si dimensiuni
-suporti de duze
-Filtre etc.


ABRAZIVI PENTRU SABLARE

Corindon nobil

Domeniu de utilizare: Se utilizeaza la înasprirea, solzarea suprafetelor metalelor pretioase si usoare, precum si la pregatirea si curatarea suprafetelor materialelor inoxidabile. Corindonul nobil nu contine ferita, este inoxidabil.
Dimensiuni: 53 - 5600 µm
Duritate: 2050 Knopp kN/mm2

Corindon maro

Domeniu de utilizare: Este ideal pentru curatarea materialelor din otel, în cabine de sablare manuale, în cabine de sablare automate sau în aer liber. Corindonul maro are în compozitie în cantitati mai mici sau mai mari oxid de fier si alte aliaje, care influenteaza caracteristicile si durabilitatea lui.
Dimensiuni: 45 - 2800 µm
Duritate: 9 Mohs la fiecare tip

Granule de otel GH, GM si GN

Domeniul de utilizare: Granulele colturoase sunt utilizate în cabine de sablare, în instalatii de sablat de capacitate mare pentru curatari obisnuite. Se poate utiliza atat pentru indepartarea tunderului de pe suprafata materialelor de baza, cat si pentru afinarea suprafetelor în sisteme cu aer comprimat.
Dimensiuni: 0,1 - 1,7 mm (în fractii de 9)
Duritate:
GH min.60 HRc, GM 52 - 60 HRc, GN 45 - 52 HRc

Alice de otel tip S

Domeniu de utilizare: Alicele rotunde din otel sunt utilizate pentru tratarea materialelor din otel diferite profile, table etc. curatarea pieselor turnate, alicele tratate termic sunt corespunzatoare pentru operatia de ecruisare.
Dimensiuni: 0,2 - 2,4 mm (în fractii de 12)
Duritate: 40 - 50 HRc la fiecare tip

Granule inoxidabile GX si CX

Domeniu de utilizare: ambele tipuri sunt granule inoxidabile aliate cu Cr si CrNi, sunt recomandate pentru sablarea pieselor turnate din aluminiu, pentru curatarea si tratarea cuprului, bronzului si otelurilor nobile.
Dimensiuni: 0,1 - 2,0 mm (în fractii de 10)
Duritate: GX 45 HRc, CX 30 HRc

Nisip granatit

Domeniu de utilizare: nisipul granatit este o granula foarte pura, nu contine ferita, din aceasta cauza se utilizeaza pentru curatarea materialelor inoxidabile, metalelor neferoase si nobile, precum si la taierea cu jet de apa. Nisipul granatit contine în cantitati mari almandita, a carei proprietati determina tenacitatea mare a nisipului granatit. Dintre nisipurile folosite in procesul de sablare amintim aici si nisipul cuartos
Dimensiuni : 0,15 - 1,0 mm (în fractii de 3)

Margele de sticla

Domeniu de utilizare: Margelele de sticla se utilizeaza pentru tratarea suprafetelor fine, elementelor de precizie, obtinute cu tehnologii adecvate. Margelele de sticla, în fractii fine, cu forma sferica uniforma, sunt adecvate obtinerii de suprafete pretentioase. Durata de viata este influentata în mare masura de reglarea corespunzatoare a tehnologiei.
Dimensiuni: 0 - 600 µm
Duritate: 5,5 Mohs

Granule de stiuleti de porumb

Domeniu de utilizare: se utilizeaza la slefuirea, curatarea prin protejarea suprafetelor: metalelor, lemnului, produselor din fibre sintetice, materialelor plastice, peretilor, elementelor cu izolatii electrice.
Dimensiuni: 0,013 - 4,0 mm (în fractii de 7)
Duritate: 4,5 Mohs

Granule de material plastic

Domeniu de utilizare: Granulele de material plastic, pe langa curatarea suprafetelor din otel, aluminiu, suprafete galvanizate, materiale plastice industriale, sunt adecvate si departarii stratului de lac si a prafului.
Dimensiuni: 0,2 - 1,8 mm (în fractii de 4)
Duritate: 3,5-4,0 Mohs

copyrights © 2018 Millenium Management srl. Realizare: Gloobus Software Development.   All rights reserved.