Adresa: Rachetei, nr. 3 , Baia Mare, Jud. Maramures, Romania
OFERTĂ CURSURI DE INSTRUIRE
ASISTENȚI PERSONALI AI PERSOANEI CU HANDICAP
DE CE ESTE NECESAR CURSUL?
Asistenții personali pot afla informații care să îi ajute la îngrijirea persoanelor cu handicap grav și să gestioneze relația cu acestea, cursul fiind susținut de formatori pregătiți special pentru acest gen de activitate.
Cursul organizat de ASSOC este autorizat ANC și se organizează în baza prevederilor art. 38 lit. a) din legea nr. 448/2006, care prevede că autorităţile publice locale au obligaţia să asigure gratuit, la cel mult 2 ani, instruirea asistenţilor personali.
CE VOR ÎNVĂȚA CURSANȚII?
Acordarea îngrijirilor primare;
Asigurarea alimentaţiei şi hrănirii beneficiarului;
Consolidarea/dezvoltarea competenţei asistentului personal privind asistarea persoanei cu handicap grav în alimentaţie şi hrănire;
Adaptarea mediului la nevoile beneficiarului;
Supravegherea stării de sănătate a beneficiarului;
Comunicarea între asistentul personal şi persoana cu handicap;
Asistarea activităţii şi participării persoanei cu handicap grav în familie şi comunitate;
Asistarea integrării şcolare şi a educaţiei permanente;
Asistarea integrării profesionale a persoanei cu handicap grav;
Supravegherea respectării drepturilor persoanei cu handicap.
CÂT DUREAZĂ CURSUL?
Instruirea include 60 de ore pentru toate obiectivele exprimate în competențe profesionale, din care pregătirea teoretică reprezintă 20 de ore, iar practica, 40 de ore, aceasta din urmă făcându-se la domiciliul persoanei cu handicap.
CINE SUNT FORMATORII?
Cursul este susținut de experţi în domeniul formarii cu experienta în asistența socială pentru asistenți personali, asistenți maternali, lucrători sociali, îngrijitori bătrâni la domiciliu. Experiența lor profesională este certificată prin diplome universitare, dar și prin munca în teren efectuată în ultimii 20 de ani.
CARE ESTE DOVADA ABSOLVIRII?
În urma absolivirii cursului se eliberează un Certificat de Inițiere Asistent Personal, așa cum prevede Autorizația seria MM NR.000782 emisă de Autoritatea Națională pentru Calificări, Comisia de Autorizare Maramureș, cu nr. de ordine în Registrul Național al furnizorilor de formare profesională a adulților 155/19.06.2017 - COR - 5322.0.3 – inițiere - asistent personal al persoanei cu handicap grav.
TAXA DE PARTICIPARE
250 lei/persoană pentru 8 ore de curs
În cost sunt incluse manualul de curs, pauzele de cafea pentru participanți, precum și suport pe email, disponibil asistenților personali care au nevoie de informații și consiliere.
CUM SE FAC ÎNSCRIERILE?
Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri contactaţi:
Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC
Tel./Fax: +40-262 222 226; e-mail: cursuri@assoc.ro;
Str. Rachetei nr.3, Baia Mare, Maramureș, România
ASSOC
Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială
INOVATOR ÎN ASISTENȚA SOCIALĂ
Asociația s-a dedicat activităților cu scop de ajutorare a persoanelor aflate în situații dificile de viață, domeniu în care a adus schimbări în ceea ce privește legislația națională și metodele de lucru.
DEZVOLTATOR DE PROIECTE SOCIALE
ASSOC a creat modele de succes pentru sectorul nonprofit și a contribuit cu proiecte care au impus bune practici pentru ONG-uri. Finanțarea s-a asigurat și prin unitățile de economie socială create în cadrul asociației, dar și prin finanțări europene și guvernamentale.
PROMOTOR AL ECONOMIEI SOCIALE
Organizația a implement în ultimii ani opt proiecte care promovează economia socială prin care s-au înființat 72 de structuri antreprenoriale.SES-urile/intreprinderile sociale create au generat peste 300 de locuri de muncă adresate persoanelor vulnerabile.
DESPRE NOI
Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC s-a înființat în 1995, la Baia Mare, ca organizație dedicată susținerii persoanelor vulnerabile. În prezent, este printre cele mai active organizații naționale în domeniul economiei sociale și furnizării de servicii sociale, având ca obiectiv pe termen lung facilitare accesului pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, vârstnici, tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului, romi, familii monoparentale.
În ultimii ani, ASSOC a manageriat proiecte naționale strategice și s-a concentrat spre dezvoltarea activităților sociale și antreprenoriale, transmițând din cunoștințele acumulate în cei 23 de ani de activitate către alte ONG-uri, dar și către instituții publice.
Cele peste 50 de proiecte derulate de membrii ASSOC cu ajutorul finanțatorilor publici și privați (Asociația Sănătatea din Franța, Enfance et Vie, UE, PHARE, POSDRU, POCU, POCA, DFID, USAID, ANPDC, DGASPC Maramures, Primăria Baia Mare, Rotary) au îmbunătățit calitatea serviciilor sociale, dar și a vieții în comunitățile în care aceștea au fost prezente.
ASSOC va continua să își perfecționeze serviciile, pentru că scopul nostru este să elaborăm programe de economie socială care să le permită persoanelor vulnerabile – cu dizabilități sau de vârsta a treia și a patra – să dobândească o cât mai mare autonomie și să nu depindă total de serviciile sociale. Din experiența de 20 de ani în acest domeniu, am constat că doar în acest fel se poate reuși.
copyrights © 2018 Millenium Management srl. Realizare: Gloobus Software Development. All rights reserved.