Expoziție de pictură in memoriam Alexandru Bărcăcilă

MUZEUL REGIUNII PORŢILOR DE FIER Drobeta-Turnu Severin

0252-312177, 325922

Detalii

Astazi, la Pavilionul Multifuncțional a avut loc vernisarea expoziției de pictură tematică a tânărului pictor severinean Robert Ecle. Intitulată „Blooming”, expoziția va putea fi vizitată în perioada 23 octombrie – 10 noiembrie. Cele 16 lucrări au apărut din nevoia autorului de a construi noi spații, antagonizând ordinea: senzații, percepții, reprezentări. „Lucrările mele apar întâi ca reprezentări. Dacă aveți curajul de a vă abandona egoul, veți găsi percepțiile, din care rezultă accederea spre senzație. Senzația ca...pre-gustare a eternității”, a precizat autorul.

Robert Ecle este un pictor din Drobeta Turnu Severin, care urmează cursurile Facultății de Arte și Design din Timișoara. Artistul a participat în peste 14 expoziții de grup și personale încă din 2017, precum și la ample activități de restaurare și workshopuri dedicate tinerilor artiști din țară.

„Nimeni nu poate trăi aceste lucrări în lipsa curajului” spune Robert Ecle, adăugând: „E nevoie de curaj pentru a te abandona în fața acestor imagini, pentru că trebuie să lași în urmă tot ce ști, tot ce crezi, tot ce poți considera abilități dobândite.”

Expoziția evocă memoria fondatorului muzeului, Alexandru Bărăcilă, om de cultură local care și-a pus amprenta asupra orașului.

Vezi si alte oferte ale MUZEUL REGIUNII PORŢILOR DE FIER

copyrights © 2018 Millenium Management srl. Realizare: Gloobus Software Development.   All rights reserved.